Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Saffranspannacotta

Ingredienser

4-5 portioner

2 ½ gelatinblad

3 dl vispgrädde

1 1/4 – 1 ½ dl florsocker

fint rivet skal och saft av från 1 citron

0,5 g Kockens saffran

2 dl crème fraiche eller yoghurt

Garnering

hallon

granatäppelkärnor

mynta el citronmeliss

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Låt vispgrädde, florsocker, citronskal och saffran (stöt den gärna lite för att få fram bästa smaken) sjuda upp i en kastrull under omrörning. Ta upp gelatinbladen och rör ner i den heta krämen. Rör försiktigt ner citronsaft och crème fraiche
  2. Låt svalna något och häll upp i portionsglas. Låt svalna och sätt in i kyl i minst 2 timmar.
  3. Kan med fördel göras dagen innan, täck med plastfolie.

 

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?