
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Med hallon och granatäppel
Saffranspannacotta
Ingredienser
4-5 portioner
2 ½ gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 1/4 – 1 ½ dl florsocker
fint rivet skal och saft av från 1 citron
0,5 g Kockens saffran
2 dl crème fraiche eller yoghurt
Garnering
hallon
granatäppelkärnor
mynta el citronmeliss
Tillagning
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Låt vispgrädde, florsocker, citronskal och saffran (stöt den gärna lite för att få fram bästa smaken) sjuda upp i en kastrull under omrörning. Ta upp gelatinbladen och rör ner i den heta krämen. Rör försiktigt ner citronsaft och crème fraiche
- Låt svalna något och häll upp i portionsglas. Låt svalna och sätt in i kyl i minst 2 timmar.
- Kan med fördel göras dagen innan, täck med plastfolie.