Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Saffransglass


Ingredienser

ca 1,5 liter

1-1 ½ påsar (á 0,5 g ) Kockens saffran

1-2 sockerbitar

5 dl vispgrädde

1 burk, 397 g, kondenserad mjölk

saften av ½ citron

ev 2-3 msk florsocker

Tillagning

  1. Stöt samman saffran med socker i en mortel. Sjud upp ca 3 msk av grädden tillsammans med saffranssockret i en kastrull under omrörning. Låt det svalna.
  2. Vispa grädden lätt, till löst skum och tillsätt den kondenserade mjölken. Vispa alltsammans tills det börjar tjockna. Smaksätt med saffranslösningen, citronsaft och eventuellt florsocker.
  3. Häll smeten i en bakpapperstäckt form. Ställ in i frysen. Ta fram formen 5-10 minuter innan servering.

Liknande recept: