Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Saffransfudge


Ingredienser

ca 60 stycken

3 ½ dl socker
3 dl vispgrädde
½ dl standardmjölk, 3% fetthalt
½ dl ljus sirap
1 paket, 0,5 g, Kockens saffran
1 ½ dl skållad hackad mandel, spara lite till garnering
100 g vit choklad
25 g smör

Tillagning

  1. Blanda socker, grädde, mjölk, sirap och saffran i en vid kastrull. Koka upp under omrörning. Låt sedan småputtra på svag värme, rör om då och då tills smeten uppnått ca 120 °C. Använd digital termometer.
  2. Låt smeten svalna något och rör ner hackad mandel och vit choklad. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 10 x 30 cm stor. Strö över hackad mandel.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan