Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Saffransbollar


Ingredienser

45-50 stycken

0,5 -1 g Kockens saffran

½ tsk Kockens kardemumma malen

ca 1 burk, 397 g kondenserad mjölk

200 g kokosflingor

150 g mandelmjöl

Garnering

hackad skållad mandel, Kockens svarta eller vita sesamfrön, kokosflingor

Tillagning

  1. Mortla saffran tillsammans med en sockerbit. Lös upp saffranssockret med 2-3 tsk konjak, brännvin special eller liknande.
  2. Blanda samman mandelmjöl, kokosflingor och kardemumma. Rör ner saffranslösningen och tillsätt så pass mycket kondenserad mjölk tills det blir en formbar massa. Låt stelna i kyl till lämplig konsistens att forma. Rulla bollar.

Häll valfri garnering i en djup skål och rulla bollarna tills de blir täckta. Förvaras i kyl i en tätslutande burk.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Sesamfrön:Sesamfrön
Sesamfrön Svarta:Sesamfrön

Liknande recept: