Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Servera till glöggen

Saffransbiscotti med valnötter


Ingredienser

ca 70 st

1 påse Kockens saffran (för extra mycket saffranssmak: 2 påsar)

1 sockerbit

1 tsk Kockens kardemummakärnor

150 g rumstempererat smör

2 dl socker

¾ dl honung

1 ägg

150 g valnötter

5 ½-6 dl vetemjöl

2 ¼ tsk bakpulver

Tillagning

Stöt saffran och kardemummakärnor tillsammans med sockerbiten till ett pulver.

Rör smör, socker och honung poröst. Tillsätt saffranslösningen, ägget, valnötter och rör ihop.

Blanda ner vetemjöl blandat med bakpulver och rulla ut 4 längder på ett lätt mjölat bakbord. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Grädda i 200 ºC i 15 minuter eller tills de har fått lite färg. Låt svalna något.

Skär i sneda bitar och lägg dem med snittytan uppåt och grädda i ytterligare 10 minuter. Stäng av ugnen och låt dem torka i eftervärmen, gärna med ugnsluckan på glänt. Låt kallna.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan