Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Glutenfria

Saffransbiscotti med tranbär 0/5 (1)


Ingredienser

Ca 45 st

100 g flytande margarin (mjölkfritt)
1 g (2 påsar) Kockens saffran
2 st ägg
1 ½ dl strösocker
275 g (5 dl) Lailas gul Mjölmix
1 ½ tsk bakpulver
½ – 1 dl tranbär
Pärlsocker (kan uteslutas)

Tillagning

Häll flytande margarin tillsammans med saffran i en bunke och blanda samman.
Rör ner äggen i saffransmargarinet. Tillsätt de torra ingredienserna samt de
hackade tranbären och blanda till en deg.
Dela degen i 3 lika delar och forma till 3 längder. Lägg dem sedan på en plåt.
Strö över pärlsocker. Grädda längderna i mitten av ugnen 20-25 minuter, 175 °C.
Ta ut plåten och dela längderna i önskad storlek, ca 1-2 cm tjocka skivor.
Eftertorka på eftervärmen i 10 minuter.

Tips!
– För gulare skorpor – värm det flytande margarinet tillsammans med saffran innan det hälls i bunken.
– Tranbären kan ersättas av annan torkad frukt eller mandel alternativt uteslutas helt.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande glutenfria recept: