Recept av: @bakamedfrida

Rulltårta med kardemumma och jordgubbar

0/5 (1)

Recept av:
@bakamedfrida


Ingredienser

10 bitar

Tårtbotten:

3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl Kockens potatismjöl
2 tsk Kockens kardemumma malen, Ekologisk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0.5 dl mjölk

Fyllning:

75 g cream cheese
2.5 dl vispgrädde
rivet skal av 1 citron
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
250 g färska bär

Tillagning

Tårtbotten:

  1. Sätt ugnen på 225°c över/undervärme. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt med elvisp. Tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med mjölken och rör ihop en klumpfri smet. Häll smeten på plåten och bred ut till ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen i ca. 5 minuter – till en gyllene färg.
  3. Tag ut och strö över ett tunt lager med strösocker över hela tårtbotten. Stjälp upp botten på ett nytt bakplåtspapper och tag försiktigt bort pappret som sitter fast i botten. Låt svalna medan du gör fyllningen.

Fyllning:

  1. Vispa ihop cream cheese, grädde, citronskal, florsocker och vaniljsocker med elvisp till ett fast fluff.
  2. Bred flutet på tårtbotten och strö sedan över dina färska bär.
  3. Rulla ihop tårtan från långsidan till en tight rulle. Pudra eventuellt över lite florsocker innan servering.

Liknande recept: