Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Rostad majssoppa med tacosmak

4/5 (1)


Ingredienser

ca 4 portioner

450 g majskorn

smör till stekning

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

4-6 krm Kockens chilipeppar

1 ½ tsk Kockens chilipulver

1 tsk Kockens paprikapulver

1 tsk Kockens oregano

ca 1 tsk Kockens spiskummin

salt

5-6 dl grönsaks-/köttbuljong på fond eller tärning

ca 3 dl valfri kokbar grädde eller gräddmjölk 50/50

Tillagning

  1. Rosta majskornen i en stekpanna med smör tills de börjar få lite färg. Tillsätt hackad gul lök och fint riven vitlök och stek ytterligare några minuter.
  2. Tillsätt kryddor, häll i buljong och grädde. Låt alltsammans puttra ihop i ca 10-15 minuter. Smaka av soppan och tillsätt mer kryddor om det behövs.
  3. Servera tillsammans med knäckebröd och ost.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan