
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Rostad majssoppa med tacosmak
Ingredienser
ca 4 portioner
450 g majskorn
smör till stekning
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4-6 krm Kockens chilipeppar
1 ½ tsk Kockens chilipulver
1 tsk Kockens paprikapulver
1 tsk Kockens oregano
ca 1 tsk Kockens spiskummin
salt
5-6 dl grönsaks-/köttbuljong på fond eller tärning
ca 3 dl valfri kokbar grädde eller gräddmjölk 50/50
Tillagning
- Rosta majskornen i en stekpanna med smör tills de börjar få lite färg. Tillsätt hackad gul lök och fint riven vitlök och stek ytterligare några minuter.
- Tillsätt kryddor, häll i buljong och grädde. Låt alltsammans puttra ihop i ca 10-15 minuter. Smaka av soppan och tillsätt mer kryddor om det behövs.
- Servera tillsammans med knäckebröd och ost.