Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Rödlökssill med rädisor

Ingredienser

ca 6 bufféportioner

1 burk inläggningssill à 420 g

Lag

1 dl ättikssprit 12%

2 dl socker

3 dl vatten

½ tsk Kockens dillfrön

2 st Kockens mindre lagerblad

2 ½ tsk Kockens kryddpeppar hel

½ tsk Kockens vitpeppar hel

6-8 Kockens nejlikor hela

2 rödlökar

1 litet knippe rädisor

Instruktioner

1. Stöt sönder kryddpeppar och vitpeppar grovt i en mortel. Blanda alla ingredienserna till lagen i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt svalna.

2. Varva nyskuren lök och sill med lag. Låt stå i kyl till nästa dag.

3. Lägg upp sillen med löken och garnera med tunt klyftade rädisor.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?