Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Till midsommarlunchen

Rödlökssill med rädisor


Ingredienser

ca 6 bufféportioner

1 burk inläggningssill à 420 g

Lag

1 dl ättikssprit 12%

2 dl socker

3 dl vatten

½ tsk Kockens dillfrön

2 st Kockens mindre lagerblad

2 ½ tsk Kockens kryddpeppar hel

½ tsk Kockens vitpeppar hel

6-8 Kockens nejlikor hela

2 rödlökar

1 litet knippe rädisor

Tillagning

1. Stöt sönder kryddpeppar och vitpeppar grovt i en mortel. Blanda alla ingredienserna till lagen i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt svalna.

2. Varva nyskuren lök och sill med lag. Låt stå i kyl till nästa dag.

3. Lägg upp sillen med löken och garnera med tunt klyftade rädisor.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: