Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lyxig förrätt

Räktoast med sparris & dill


Ingredienser

4 port.

4 rostade brödskivor

smörgåsfett/smör till stekning

ca 750 g räkor

1 knippe dill

3 kokta, hackade ägg

1 knippe sparris

Kockens vitpeppar malen

Dressing

2 msk olja

2 msk vit balsamvinäger

1-1 ½ tsk Kockens citronpeppar

Ca 1 tsk Kockens persillade

grönsallad

Tillagning

1. Rosta bröden.

2. Skala räkorna och blanda med hackad dill och ägg. Vispa ihop dressingen och häll över räkorna. Låt stå och marinera tills servering.

3. Smöra bröden. Stek den gröna sparrisen hastigt i smör, salta och strö över vitpeppar.  Ta med pepparkaksmått ut hjärtan ur bröden.

4. Lägg bröden på fat och fördela över sparris och räkor. Garnera med sallad. Servera genast.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: