Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Sköter sig själv i ugnen

Pulled pork med tillbehör


Ingredienser

8-10 port.

1,8- 2 kg benfri fläskkarré

2 gula lökar

1 dl tomatketchup, gärna med mindre socker

1 msk Kockens paprikapulver

1 tsk Kockens chili flakes

1 msk salt

2 tsk Kockens chili ancho

1 msk Kockens oregano

2 tsk Kockens vitlökspeppar

2 msk farinsocker eller vanligt socker

Garnering

hackad persilja

Tillbehör

1-2 st pitabröd/portion

valfri hickorysås

skivad tomater

coleslaw

valfri sallad

avokado

tunt skivad rödlök

Tillagning

1. Blanda alla torra ingredienser. Gnid in fläskkarrén med kryddorna. Lägg den i en smord ugnssäker form.

2. Skala och klyfta lökarna. Fördela ketchup och lök runt steken. Täck formen med folie.

3. Ställ in formen i 125 °C t ex på kvällen innan du går och lägger dig så är den färdig på morgonen, eller på morgonen till kvällen 8-9 timmar. Låt den svalna under folie och dra ut köttet med hjälp av en gaffel. Serveras ljummen. Tips! Använd skyn till att doppa köttet i.

4. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll med pulled pork och valfria tillbehör.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: