Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Enkla och goda

Potatismjölskakor med choklad

0/5 (1)


Ingredienser

ca 50 st

3 dl Kockens Potatismjöl
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl socker
½ msk vanillinsocker
125 g smör eller margarin
1 ägg

ca 40 g smält choklad till garnering

Tillagning

Mät upp de torra ingredienserna i en matberedare. Lägg i smöret som kuber. Hacka hastigt samman till grynig massa. Tillsätt ägget. Arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Rulla degen i längder. Dela i bitar. Rulla små bollar. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Platta ut bollarna något med en gaffel. Grädda i ugn vid 175 °C i 8-10 minuter.

Ringla smält choklad över som garnering.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan