Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Porchettagrillad fläskkarré

Ingredienser

4 port.

Karré

4 skivor fläskkarré á 200 g

1 msk Kockens vitlökspeppar

1 msk Kockens fänkål hel

1 msk farinsocker, brunt

salt

Grillad fänkål

2 st fänkålsstånd

1 dl vitt vin

½ dl olivolja

2 dl vatten

50 g backtimjan

salt

Rostad tomat

4 st plommontomater

1 tsk schalottenlök, finskuren

1 tsk persilja, strimlad

1 st citron, skal och saft

salt

socker

Kockens svartpeppar grovmalen

Instruktioner

Karré

Gnid in karrén med kryddorna och saltet. Grilla karrén tills den har en innertemperatur på ca 65 °C. Låt karrén vila innan servering, skär den sedan i skivor.

Grillad fänkål

Skär av toppen på fänkålen och dela den sen i fyra delar. Grilla den sedan runtom. Koka upp resterande ingredienser och lägg i fänkålen och låt det sjuda tills fänkålen är helt mjuk.

Rostad tomat

Dela varje tomat i åtta delar. Krydda med salt, svartpeppar och socker. Baka dem i ugnen på 100 °C i ca en timme. Blanda med olivoljan, citronen och persiljan.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?