Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med goda tillbehör

Porchettagrillad fläskkarré


Ingredienser

4 port.

Karré

4 skivor fläskkarré á 200 g

1 msk Kockens vitlökspeppar

1 msk Kockens fänkål hel

1 msk farinsocker, brunt

salt

Grillad fänkål

2 st fänkålsstånd

1 dl vitt vin

½ dl olivolja

2 dl vatten

50 g backtimjan

salt

Rostad tomat

4 st plommontomater

1 tsk schalottenlök, finskuren

1 tsk persilja, strimlad

1 st citron, skal och saft

salt

socker

Kockens svartpeppar grovmalen

Tillagning

Karré

Gnid in karrén med kryddorna och saltet. Grilla karrén tills den har en innertemperatur på ca 65 °C. Låt karrén vila innan servering, skär den sedan i skivor.

Grillad fänkål

Skär av toppen på fänkålen och dela den sen i fyra delar. Grilla den sedan runtom. Koka upp resterande ingredienser och lägg i fänkålen och låt det sjuda tills fänkålen är helt mjuk.

Rostad tomat

Dela varje tomat i åtta delar. Krydda med salt, svartpeppar och socker. Baka dem i ugnen på 100 °C i ca en timme. Blanda med olivoljan, citronen och persiljan.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: