
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Med goda tillbehör
Porchettagrillad fläskkarré
Ingredienser
4 port.
Karré
4 skivor fläskkarré á 200 g
1 msk Kockens vitlökspeppar
1 msk Kockens fänkål hel
1 msk farinsocker, brunt
salt
Grillad fänkål
2 st fänkålsstånd
1 dl vitt vin
½ dl olivolja
2 dl vatten
50 g backtimjan
salt
Rostad tomat
4 st plommontomater
1 tsk schalottenlök, finskuren
1 tsk persilja, strimlad
1 st citron, skal och saft
salt
socker
Tillagning
Karré
Gnid in karrén med kryddorna och saltet. Grilla karrén tills den har en innertemperatur på ca 65 °C. Låt karrén vila innan servering, skär den sedan i skivor.
Grillad fänkål
Skär av toppen på fänkålen och dela den sen i fyra delar. Grilla den sedan runtom. Koka upp resterande ingredienser och lägg i fänkålen och låt det sjuda tills fänkålen är helt mjuk.
Rostad tomat
Dela varje tomat i åtta delar. Krydda med salt, svartpeppar och socker. Baka dem i ugnen på 100 °C i ca en timme. Blanda med olivoljan, citronen och persiljan.