Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Gör dina egna pommes

Frasiga pommes frites


Ingredienser

4 port.

400 g potatis, fast sort

rapsolja neutral, till fritering

Kockens pommeskrydda

salt

Tillagning

Skala potatisen och skär den i stavar. Värm rapsoljan till 150 °C och fritera potatisen (fritera i omgångar). Rör om i kastrullen. Ta upp potatisen innan den får färg och lägg på smörpapper. Den ska få en torr yta. Vid servering friteras potatisen en gång till i rapsolja som har en temperatur på 180 °C. De ska få en gyllenbrun färg. Tag upp och lägg på papper, krydda med pommeskryddorna och salta lätt.

Servering

Servera som tillbehör till en grillad köttbit eller vad du önskar.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Pommeskrydda:Selleri

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan