Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Småkakor med mycket smak

Pomeranskransar med nötter


Ingredienser

80-100 st

250 g ekosmör, svenskt

300 g socker

625 g vetemjöl

6 g Kockens pomeransskal malda

6 g Kockens ingefära malen

8 g Kockens bikarbonat

125 g grädde, svensk ekologisk

150 g ljus sirap

1 st apelsin, rivet skal

Dekoration

hasselnötter, hackade

Tillagning

Blanda samtliga torra ingredienser ordentligt. Tillsätt tärnat rumstempererat smör och blanda tills det blir en ”sandig” konsistens. Tillsätt sedan ägg, sirap, apelsinskal och grädde. Knåda till en smidig deg och låt den vila några timmar i kylen. Kavla ut degen ca 3 mm tjock och stick ut kransar och lägg dem på bakplåtspapper. Pensla kransarna med ägg och strö över hackade hasselnötter.

Baka i ugnen på 180 °C till vackert gyllengul färg.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: