Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Gott att värma sig med

Pizzakryddad köttfärssoppa 0/5 (3)


Ingredienser

4 port.

smör/olja till stekning

1 hackad gul lök

500 g blandfärs eller nötfärs

salt och Kockens svartpeppar grovmalen

1 burk krossade tomater ca 400 g

7 dl vatten + 1 buljongtärning kött/grönsak

2-3 msk ketchup

2 msk tomatpuré

2 tsk Kockens pizzakrydda

Tillbehör:

Hackat kryddgrönt t ex persilja eller örtkryddor.

Bröd, smör och ost

Tillagning

1. Fräs löken mjuk och häll över den i en gryta. Stek färsen smulig tillsammans med salt och svartpeppar och häll sedan över den i grytan.

2. Tillsätt vatten och buljongtärning och vispa ur pannan. Häll över till grytan. Rör ner ketchup, tomatpuré och pizzakrydda.

3. Låt alltsammans puttra ihop i 5-10 minuter. Smaka av om mer kryddor ska tillsättas. Serveras med kryddgrönt, bröd, ost och smör.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: