Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Pizzakryddad köttfärssoppa

Ingredienser

4 port.

smör/olja till stekning

1 hackad gul lök

500 g blandfärs eller nötfärs

salt och Kockens svartpeppar grovmalen

1 burk krossade tomater ca 400 g

7 dl vatten + 1 buljongtärning kött/grönsak

2-3 msk ketchup

2 msk tomatpuré

2 tsk Kockens pizzakrydda

Tillbehör:

Hackat kryddgrönt t ex persilja eller örtkryddor.

Bröd, smör och ost

Instruktioner

1. Fräs löken mjuk och häll över den i en gryta. Stek färsen smulig tillsammans med salt och svartpeppar och häll sedan över den i grytan.

2. Tillsätt vatten och buljongtärning och vispa ur pannan. Häll över till grytan. Rör ner ketchup, tomatpuré och pizzakrydda.

3. Låt alltsammans puttra ihop i 5-10 minuter. Smaka av om mer kryddor ska tillsättas. Serveras med kryddgrönt, bröd, ost och smör.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?