Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Hemmagjord

Pizza med parmaskinka


Ingredienser

4 port.

Botten

25 g jäst

2 dl vatten

ca 1 1/2 msk olja

1 1/2 dl dinkel fullkornsmjöl

2-3 dl vetemjöl

2-3 krm salt

Fyllning

ca 2 dl valfri tomatsås

150 g  riven pizzaost

75-100 g riven grönmögelost

ca 1 tsk Kockens timjan

ca 1 tsk Kockens oregano

ca 1/2 tsk Kockens rosmarin

nymald svartpeppar

Tillbehör

12 skivor parmaskinka

ruccola

romantica tomater

Tillagning

1.Smula ner jästen i en matberedare. Värm vatten och olja till ca 37° C och häll det över jästen under långsam gång tills  den har löst sig. Tillsätt dinkelmjölet, saltet och vetemjölet lite i taget tills det blir en smidig men ganska lös deg.

2. Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje del till tunna plattor och lägg på bakpappersklädda plåtar.

3. Bred ut tomatsåsen, strö över pizza- och grönmögelosten. Strö på kryddorna.

4. Grädda dem i 250° C, 12-15 minuter tills de har fått fin färg. Lägg på tunna skivor skinka, ruccola och servera tomater till.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: