Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Till glöggen

Pizza med grönmögelost och fikon


Ingredienser

1 rulle kyld smördeg 250 g
100 g naturell färskost, typ Philadelphia
125 g grönmögelost
1 tsk Kockens chilimix
1 tsk Kockens chilipulver

Garnering
3-5 färska fikon färska fikon
ägg till pensling
ruccola

Tillagning

  1. Rulla ut degen på en plåt med underliggande papper. Klipp sneda taggar runt om smördegsplattan.
  2. Bred färskosten på bottnen men spara klippkanten bar runt om. Lägg på smulad grönmögelost.
  3. Strö över kryddor. Vik upp varannan flik över fyllningen.  Pensla de bara kanterna med lättvispat ägg. Nagga bottnen. Grädda i 225° C i ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg och ser frasig ut.
  4. Skiva fikonen tunt och lägg på. Strö över ruccola

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan