Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Pizza med grönmögelost och fikon

Ingredienser

1 rulle kyld smördeg 250 g
100 g naturell färskost, typ Philadelphia
125 g grönmögelost
1 tsk Kockens chilimix
1 tsk Kockens chilipulver

Garnering
3-5 färska fikon färska fikon
ägg till pensling
ruccola

Instruktioner

  1. Rulla ut degen på en plåt med underliggande papper. Klipp sneda taggar runt om smördegsplattan.
  2. Bred färskosten på bottnen men spara klippkanten bar runt om. Lägg på smulad grönmögelost.
  3. Strö över kryddor. Vik upp varannan flik över fyllningen.  Pensla de bara kanterna med lättvispat ägg. Nagga bottnen. Grädda i 225° C i ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg och ser frasig ut.
  4. Skiva fikonen tunt och lägg på. Strö över ruccola

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?