Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Pizza Marinara

Ingredienser

3-4 portioner

3 st Libabröd (ett libanesiskt tunnbröd) eller  liknande botten 26-28 cm i diameter

olja till pensling

2-3 dl valfri tomatsås

1 förpackning fryst skaldjursmix  350 g (musslor, bläckfiskringar, räkor)

250 g riven pizzaost

Kockens pizzakrydda

1 tsk Kockens chilimix

ruccolasallad

ca ½ dl granatäppelkärnor

Instruktioner

  1. Ta upp den frysta skaldjursmixen, gärna kvällen innan och tina i kylskåp. Låt rinna av väl i ett durkslag.
  2. Lägg bröden på bakpappersklädda plåtar. Bred ut önskad mängd tomatsås på varje, pensla den yttersta kanten runt om med olja.
  3. Fördela det mesta av osten på pizzorna. Fördela skaldjursmixen över och strö på resterande ost, rikligt med pizzakrydda och toppa med chilimix.
  4. Grädda i 225° C i 10-15 minuter. Strö över ruccolasallad och granatäppelkärnor. Servera dem nygräddade!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?