Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Ta med på utflykten

Picknickmackor med kyckling 0/5 (4)


Ingredienser

5 mackor

5 pitabröd

Röra:

3 msk majonnäs

2 dl lätt crème fraiche eller liknande

2-3 msk hackad pickles, väl avrunnen (finns på glasburk)

ca ½ dl hackad purjolök

ca 1 ½ tsk Kockens curry eller curry Thai Red

salt

Kockens vitpeppar malen

1 färdiggrillad kyckling

1 mindre påse färdigblandad valfri sallad

1 mindre röd paprika

Tips! Strö på lite torkad lök!

Tillagning

1. Tillred pitabröden enligt anvisning på förpackningen.

2. Blanda samman röran och smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå i kyl en stund för att mogna.

3. Bena ur kycklingen och skär i mindre bitar.

4. Bottna med en klick röra i bröden och varva kyckling med grönsaker och röra.

 

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: