Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Toppas med Kalix Löjrom

Picklad röding med rotfrukter


Ingredienser

4 port.

Röding

2 st rödingfiléer

1 dl ättika

2 dl socker

3 dl vatten

2 tsk Kockens sillkryddor

Flingsalt

Vinterrotfrukter

1 st morot, skuren i bitar

¼ rotselleri, skuren i stora tärningar

1 msk gräslök, fint skuren

Skal från 1 citron, fint riven

1 st schalottenlök, fint skuren

Kalix Löjrom

50 g löjrom

3 msk dill, plockad i fina vippor

Tillagning

Picklad röding

Salta rödingen lätt med flingsalt och låt ligga och dra i cirka 20 minuter. Värm alla ingredienser till lagen snabbt så att de löser sig. Låt lagen svalna till fingervarm. Skiva fisken i tunna skivor och slå lagen över. Låt dra cirka 20 minuter. Lyft fisken ur lagen och fördela på ett fat.

Vinterrotfrukter

Koka grönsakerna i saltat vatten tills de är mjuka. Spola sedan i kallt vatten. Krydda med salt, svartpeppar, citronskal, schalottenlök och gräslök. Fördela grönsakerna runt fisken.

Avslutning

Toppa med löjromen och de fina dillvipporna och servera på buffébordet.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Sillkryddor:Senap

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan