Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med färskost & lingon

Pepparkaks­muffins


Ingredienser

12 st

150 g smör

2 ½ dl socker

2 ägg

1 dl gräddfil

1 dl lingonsylt

4 dl vetemjöl

3-4 tsk Kockens pepparkakskryddor

2 tsk bakpulver

Garnering:

150 g philadelphiaost, naturell

3 msk florsocker

rivet skal av ¾ citron

ca 75 g smör

lingon (frysta)

Tillagning

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och lingonsylt.

Blanda resterande ingredienser och sikta ner i smeten. Rör om till en smet och häll i stadiga muffinsformar.

Grädda i 200 ºC i ca 20 minuter. Prova med sticka.

Blanda samman philadelphiaost, florsocker, citronskal och smör till en fluffig konsistens. Bred eller spritsa ostmassan på muffinsen och garnera med ling

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan