Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med färskost & lingon

Pepparkaks­muffins


Ingredienser

12 st

150 g smör

2 ½ dl socker

2 ägg

1 dl gräddfil

1 dl lingonsylt

4 dl vetemjöl

3-4 tsk Kockens pepparkakskryddor

2 tsk bakpulver

Garnering:

150 g philadelphiaost, naturell

3 msk florsocker

rivet skal av ¾ citron

ca 75 g smör

lingon (frysta)

Tillagning

Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och lingonsylt.

Blanda resterande ingredienser och sikta ner i smeten. Rör om till en smet och häll i stadiga muffinsformar.

Grädda i 200 ºC i ca 20 minuter. Prova med sticka.

Blanda samman philadelphiaost, florsocker, citronskal och smör till en fluffig konsistens. Bred eller spritsa ostmassan på muffinsen och garnera med ling

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: