Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Testa att torrmarinera köttet

Pepparentrecôte med tillbehör

0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

Örtsmör

200 g mjukt smör

1 ½ tsk Kockens örter Provencal

1 krm salt

1 litet knippe hackad persilja

Entrecôte

4 skivor entrecote á 125-150 g

1 msk Kockens pepparmix

1 msk Kockens grillkrydda original eller chili

½ tsk Kockens timjan

Rostad Potatissallad

ca 1 kg delipotatis (gärna sparrispotatis)

olja till stekning

flingsalt

Kockens svartpeppar grovmalen

2 paprikor i olika färger

Tillbehör

grönsallad

Tillagning

Blanda smör, kryddor och persilja. Forma till en rulle, linda plastfolie runt och lägg in i kylen.

Låt köttskivorna bli rumstempererade. Blanda samman kryddorna och gnid in i köttet.

Skrubba potatisen och dela till halvor. Skär paprikorna i grova bitar. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och ringla över olja och blanda så att alla ytor blir täckta. Strö över salt och peppar. Rosta i 225 °C i ugnen i ca 15 minuter. Lägg på paprikorna och rosta allt ytterligare 10-15 minuter.

Grilla entrecôteskivorna 2-3 minuter på varje sida.

Servera grillad entrecôte med rostad potatissallad och örtsmör. Servera gärna en grönsallad till.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Original:Selleri
Pepparmix:Selleri Senap

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan