Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Testa Kockens pastakrydda

Pasta pomodoro med spenat


Ingredienser

4 port.

Tomatsås

2 st gula lökar, skalade, finhackade

8 st vitlöksklyftor, skalade, krossade

1 st äpple, skalat

2 burk krossade tomater

2 msk olivolja

salt

Kockens svartpeppar grovmalen

Pasta

500 g pasta

1 tsk Kockens pastakrydda

Garnityr

200 g mozzarella

50 g babyspenat

Tillagning

Tomatsås

Svetta lök och vitlök på svag värme i olivoljan. Tillsätt de krossade tomaterna och äpplet och låt det sjuda i minst 40 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev socker. Ta upp äpplet och släng. Äpplet suger upp beskan ur tomaterna och tillför sötma men ska inte serveras.

Pasta

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Rör sedan ned pastakryddan och sedan tomatsåsen.

Servering

Blanda den varma pastablandningen med spenat och mozzarella vid serveringen och krydda med svartpeppar.