Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Extra kryddig vardagsmat

Pasta med köttfärssås


Ingredienser

4 port.

1 hackad gul lök

400 g blandfärs eller nötfärs

100 g klyftade champinjoner

Salt

Kockens svartpeppar grovmalen

ca ½ tsk Kockens vitlök finhackad

½ tsk Kockens timjan

½-1 tsk Kockens oregano

1 tsk Kockens Mexican Spice Mix

400 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

vatten + 1  köttbuljong

1 paket (140 g) knaperstekt bacon

Tillagning

1. Fräs löken mjuk i matfett, tillsätt köttfärsen och stek den smulig. Tillsätt champinjoner, krydda med salt och peppar samt smaksätt med övriga kryddor.

2. Rör ner tomatkross, tomatpuré, vatten och smulad buljongtärning. Låt puttra samman till en smakrik röra. Blanda ner smulad bacon strax innan servering.

Servera med nykokt pasta och en god sallad.

Tips! Hyvlad parmesan är gott till!

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: