Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Pankopanerad torsk i tortillabröd


Ingredienser

ca 4 portioner

450 g torskfilé, gärna torskrygg

1 ägg

Pankoströbröd

½ dl vetemjöl
1 tsk salt
½-1 tsk Kockens spiskummin malen
1 tsk Kockens chilipulver

Mangosalsa
250 g tärnad mango, färsk eller fryst
½ hackad rödlök
½ röd tärnad paprika
1 knippe hackad koriander (kan uteslutas)
saft av 1 lime
salt
2-4 krm Kockens chili flakes

Chilimajo
1 dl majonnäs
½-1 tsk Kockens Chili Ancho

Tillbehör
valfri sallad
mjuka tortillas

Tillagning

1. Blanda samman mangosalsan. Låt stå en stund och mogna. Rör samman chilimajo.
2. Dela torsken i mindre bitar anpassat till bröden. Lägg upp i tre olika skålar: vetemjöl blandat med kryddor, lätt uppvispat ägg och pankoströbröd.
3. Vänd torskbitarna först i vetemjöl, doppa dem sedan i äggvispet och sist i pankoströbröd.
4. Stek dem i ett par minuter på varje sida i smör tills gyllenbrun färg.
5. Bottna bröden med sallad, en klick chilimajo, pankotorsk och toppa med salsan. Servera genast!

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan