Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Örtagårdssill


Ingredienser

8-10 bufféportioner

1 förpackning inläggningssill á 420 g varav sill 210 g
½ dl ättikssprit 12 %
1 dl socker
1 ½ dl vatten
1 st Kockens lagerblad
1/4 tsk Kockens vitpepparkorn
1 tsk Kockens kryddpepparkorn
5 st Kockens kryddnejlikor
ca 2 rödlökar
2-3 msk hackade blandade örtkryddor + till garnering (ex persilja, dill, gräslök)

Tillagning

1. Skölj sillen, låt rinna av och skär i mindre bitar. Koka upp lagen med de lätt krossade kryddorna och ½ skivad lök. Låt svalna.
2. Varva lök och sill och häll på lagen. Låt stå och dra i kyl ca 1 dygn. Vid servering blandas färska kryddor och nyskuren lök ner.

Liknande recept: