Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Örtagårdssill

Ingredienser

8-10 bufféportioner

1 förpackning inläggningssill á 420 g varav sill 210 g
½ dl ättikssprit 12 %
1 dl socker
1 ½ dl vatten
1 st Kockens lagerblad
1/4 tsk Kockens vitpepparkorn
1 tsk Kockens kryddpepparkorn
5 st Kockens kryddnejlikor
ca 2 rödlökar
2-3 msk hackade blandade örtkryddor + till garnering (ex persilja, dill, gräslök)

Instruktioner

1. Skölj sillen, låt rinna av och skär i mindre bitar. Koka upp lagen med de lätt krossade kryddorna och ½ skivad lök. Låt svalna.
2. Varva lök och sill och häll på lagen. Låt stå och dra i kyl ca 1 dygn. Vid servering blandas färska kryddor och nyskuren lök ner.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?