Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

"Beer can chicken"

Ölkyckling med caesarsallad 0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

Kyckling

1 hel kyckling

1 st 50 cl öl i burk, mörk sort

1 msk Kockens grillkrydda Original

Caesarsallad

8 st potatisar

1 st morot

1 st palsternacka

50 g sockerärtor

1 st rödlök, skivad

1 st romansalladshuvud

Caesardressing

0,5 dl majonäs

0,5 dl grekisk/turkisk yoghurt

3 sardeller med kapris

1 st vitlöksklyfta

1 msk riven parmesan

Kockens svartpeppar grovmalen

salt

Tillagning

Kyckling

Gnid in grillkryddan i hela kycklingen. Öppna ölburken och häll ut eller drick upp cirka 1 dl. Trä kycklingen över ölburken (enligt bild) och ställ den sedan upp på grillen. Lägg gärna lite folie med uppvikta kanter under så att det inte börjar brinna om det droppar. Grilla under lock. Använd gärna stektermometer. Kärntemperaturen ska vara 72 °C på det tjockaste stället.

Caesardressing

Mixa alla ingredienserna till dressingen, förutom parmesanen, i en mixer och smaka av med salt och svartpeppar. Lägg i parmesanen och mixa lätt så att det blandas.

Caesarsallad

Halvera potatisarna, dela moroten och palsternackan i stavar. Lägg allt på en plåt tillsammans med olja och salt och rosta i ugnen på 200 °C tills de är gyllenbruna och mjuka. Ta ut plåten och vänd ner sockerärtor och rödlök, låt stå i 2 minuter. Lägg allt i en bunke och blanda i sallad och dressing precis innan servering.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Grillkrydda Original:Selleri

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: