Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Fira in det nya året

Nyårsmousse black & white

0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

½ förpackning Kockens chokladmousse 70% (med tillhörande ingredienser)

½ förpackning Kockens vit chokladmousse (med tillhörande ingredienser)

ca 50 g vit choklad

ca 50 g mörk choklad

valfritt strössel

2 sharonfrukter

1 stjärnfrukt

ca 1 dl skalade physalis

Tillagning

1. Tillred moussen enligt anvisning på förpackningen. Spritsa eller klicka moussen i mindre glas så det blir randigt. Ett tips är att använda två spritspåsar, en till den mörka och en till den ljusa.  Ställ kallt för att stelna.

2. Smält hackad choklad var för sig och spritsa ut blommor på bakplåtspapper. Innan det stelnat helt, toppa med valfritt strössel. Lägg in i kyl för att stelna.

3. Vid servering, sätt i chokladdekorationerna och servera frukten till.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan