Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Nudelbowl med tofu

Ingredienser

4 portioner

150 g risnudlar
½ grön gurka
1 morot
100 g valfria groddar
1 liten påse valfri blandsallad 100-125 g

500 g fast tofu
olja till stekning
salt och Kockens svartpeppar malen
½-1 tsk Kockens paprikapulver
1 dl majsstärkelse

Kryddblandning
2 citrongräs
3 salladslökar
1 liten röd paprika
1-2 krm Kockens koriander
1-2 krm Kocken chili flakes
1-2 krm Kockens gurkmeja
2 krm Kockens ingefära malen
1-2 msk hett vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk soja
3 msk valfri olja

Garnering: 1 kruka färsk koriander

 

Instruktioner

  1. Tillred risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll från vattnet i ett durkslag och spola över med kallt vatten. Lägg tillbaka i bunken. Ringla över lite olja och lite salt, rör om.
  2. Skär gurka i stavar. Skala moroten och hyvla tunt med potatisskalare.
  3. Skär tofun i skivor och torka dem lätt med hushållspapper. Krydda med salt och peppar och doppa i majsstärkelse. Stek dem försiktigt i het panna med olja tills de har fått fin färg.
  4. Fräs fint strimlat citrongräs, salladslök med tärnad paprika i olja. Strö över kryddorna.
  5. Lös upp buljongtärningen i hett vatten, tillsätt soja, olja och häll över i pannan. Stek ytterligare i någon minut och låt svalna något.
  6. Fördela nudlar och grönsaker i en skål. Toppa med stekt tofu och fördela kryddblandningen över. Dekorera med färsk koriander

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?