Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

För vinterkvällar

Rulltårta med nötkaraktär

1.67/5 (3)


Ingredienser

Ca 10 bitar

3 ägg (stora)
1 3/4 dl socker
100 g malda hasselnötter
2 msk Kockens potatismjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk Kockens kanel
1 tsk Kockens kardemumma
1 tsk Kockens ingefära
2 tsk bakpulver

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 apelsin
3 clementiner varav 1 till garnering

Tillagning

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda malda nötter, mjöl, kryddor och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggsmeten tills det blir en jämn smet. Bred ut jämnt på bakpappersklädd plåt.
  2. Grädda genast i mitten av ugnen i 250 C i 6-7 min. Stjälp upp på sockrat papper. Dra av det papper den bakats på och täck med fuktig handduk tills den svalnat.
    Tips: är det svårt att lossa pappret så lägg en kall, blöt, urvriden handduk över en stund, sedan är det lättare att lossa.
  3. Vispa grädden och bred på bottnen och strö över skinnfria klyftor från citrusfrukterna. Rulla ihop och ställ i kyl en stund innan servering.

Dekorera med clementin.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan