Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Servera till glöggen

Nötbollar med sesamfrön


Ingredienser

ca 30 st

1 stort ägg

1 ¼ dl florsocker

100 g valnötter

100 g skållad skalad mandel

1 burk Kockens sesamfrön

½ dl vetemjöl

50 g rumsvarmt smör

florsocker till siktning

Tillagning

1. Vispa ägg och florsocker poröst. Mal nötterna. Rör ner nötter, sesamfrön och vetemjöl i äggvispet. Blanda till sist i smöret.

2. Rulla bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 °C i varmluftsugn i 12-14 minuter eller tills de har fått lite färg.

3. Vid servering siktas rikligt med florsocker över.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Sesamfrön:Sesamfrön

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: