Foto: Per-Erik Berglund/Znapshot

Med smak av muskot

Nässelsoppa med äggula & vårlök


Ingredienser

4 port.

Soppa

200 g nässlor

2 scharlottenlökar, skalad och skivad

1 klyfta vitlök

1+2 msk smör

½ dl vitt torrt vin

Äggula

4 st ägg

Garnityr

1 knippe vårlök, strimlad

1 msk smör

1 st Kockens muskotnöt hel

Tillagning

Soppa

I en kastrull, fräs lök och vitlök i smöret. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka nässlorna i 2 minuter, lyft sedan upp dem, och kyl av dem i isvatten. Koka ned spadet tills hälften återstår, och sila. Mixa spad, lök och nässlor tillsammans med smöret. Smaka av med salt och vitt vin.

Ägg

Skira äggen och lägg i botten av tallrikarna.

Garnityr

Sautera löken i smöret, krydda med salt och finriv litet muskotnöt över.

Avslutning

Slå soppan över äggen och löken och låt gästen själv röra om.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: