Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Kryddrikt och gott!

Fläskfilé med mozzarella

0/5 (1)


Ingredienser

4 port.

600-800 g fläskfilé

smör till stekning

salt

Kockens vitpeppar malen

2 hela grillade paprikor på burk

2 x 125 g mozzarella

ca ½ dl grovt hackad persilja

1 tsk Kockens örter Provençal

1 tsk Kockens vitlökspeppar

½ msk olja

Tillbehör

ca 1 kg potatis

1 tsk Kockens paprikapulver

½ tsk Kockens basilika

1 tsk Kockens chili sweet

sallad

Tillagning

1. Krydda fläskfilén med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en panna. Stek fläskfilén i 200 °C till innertemperatur 65 °C. Rulla in i aluminiumfolie och låt vila ca 10 minuter. Så här långt kan man förbereda.

2. Skiva fläskfilén och lägg skivorna i en smord ugnssäker form. Blanda avrunnen skivad mozzarella, grillad paprika i mindre bitar, hackad persilja, kryddor och olja. Salta. Fördela blandningen över fläskfilén. Gratinera i 250 °C i 5-10 minuter eller tills allt har fått lite färg.

3. Skrubba potatisen och skär i klyftor. Lägg på en bakpappersklädd långpanna. Ringla över olja och blanda så att alla sidor blir täckta. Strö över kryddorna och rosta potatisen i 225 °C tills de har fått fin färg, ca 25 minuter.

4. Servera fläskfilé och klyftpotatis, gärna tillsammans med en sallad.

Liknande recept: