Mojorojo sås


Ingredienser

ca 3 dl

3 skivor vitt kantskuret bröd

2 msk rödvinsvinäger

1 ägg

2 skalade och delade vitlöksklyftor

1 ½ tsk Kockens hel kummin

1 ½ msk Kockens paprikapulver

½ tsk Kockens cayennepeppar

1 tsk Kockens körvel

½ tsk salt

2 dl rapsolja

1-2 msk vatten

Tillagning

  1. Tärna brödet och placera brödbitarna i en skål. Häll över vinägern. Låt blandningen stå i 2-3 minuter så att vinägern sugs upp av brödet.
  2. Blanda samman allt utom olja och vatten i en liten skål till en mixer eller matberedare. Tillsätt oljan droppvis och mixa samman tills du har en tjock sås. Späd med vatten till önskad konsistens.
  3. Vid servering garnera med lite kryddgrönt och pudra över lite paprikapulver

Liknande recept: