Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med syltad pumpa

Mjuk pepparkaka med Roquefortost


Ingredienser

4 port.

Mjuk pepparkaka

3 st ägg

2 ½ dl socker

50 g smör

2 msk Kockens pepparkakskrydda

1 dl gräddfil

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Pumpa

100 g pumpa

1 msk vinäger, ljus

1 msk socker

Roquefortost

200 g Roquefortost

½ ask krasse, klippt

Tillagning

Mjuk pepparkaka

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned. Vänd ner gräddfilen och det smälta smöret. Slå smeten i en smord och bröad form och grädda i ugnen på 175 °C i ca 45 minuter. Prova genom att sticka i mitten, när den är klar ska stickan inte vara kladdig. När kakan svalnat skär man den i tärningar och rostar i en torr stekpanna.

Pumpa

Skär pumpan i tärningar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda den varma pumpan med socker och vinäger.

Servering

Arrangera rostad pepparkaka, ostbitar, krasse och pumpa på tallrikar och servera

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: