Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Perfekt till glöggminglet

Mjuk pepparkaka med lingon


Ingredienser

ca 10 skivor

200 g mjukt smör

2 ½ dl socker

4 ägg

1 dl lingonsylt

1 dl filmjölk

4 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

½ msk Kockens kanel malen

2 tsk väl stötta Kockens kardemummakärnor

Glasyr

ca 2 dl florsocker

ca 1 msk vatten

ett par droppar citronsaft

Tillagning

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner lingonsylt och filmjölk.

2. Blanda resterande ingredienser och sikta ner försiktigt under omrörning. Häll smeten i en väl smord och bröad form.

3. Grädda i 175 °C i 55-60 minuter. Låt svalna något och stjälp upp. Blanda samman glasyren och ringla över kakan. Garnera med lingon.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan