Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Välj dina favoritfrukter

Mintchokladdip med fruktspett


Ingredienser

½ dl kakao

½ dl socker

1 msk Kockens Potatismjöl

4 dl mjölk

1 msk vaniljsocker

några droppar pepparmint hushållsarom

50 g mörk blockchoklad

Spett

Frukt och bär efter säsong exempelvis papaya, kiwi, physalis, jordgubbar, melon och ananas.

Tillagning

Rör ut kakao, socker och potatismjöl med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka upp under omrörning på svag värme. Smaka av med vaniljsocker och pepparmint hushållsarom. Häll upp chokladkrämen i portionsskålar. Riv blockchokladen på rivjärn och strössla den över den varma krämen. Ställ kallt ca 2 timmar.

Skala och skär frukten i bitar. Trä upp frukten växelvis på fyra små träspett. Servera ett fruktspett till varje mintchokladdip eventuellt garnerad med en klick vispad grädde.

Tips: Mjölken kan ersättas med Solhavre, tofuline eller sojamjölk om du inte tål vanlig mjölk.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: