Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Serveras till minglet

Minitoast med räkröra


Ingredienser

ca 16 stycken

8 skivor rostbröd
smörgåsfett
500 g räkor med skal
1 ½ dl majonnäs
2 krm Kockens örter Provencal
2 krm Kockens vitlökssalt

Garnering
sallad
ärtskott

Tillagning

  1. Bred smör på brödskivorna. Ta med mått ut små rundlar, ca 2 ur varje skiva. Lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rosta dem knapriga 200 °C i 1-2 minuter eller tills de har fått fin färg. Passa noga och låt svalna.
  2. Blanda ingredienserna till röran.
  3. Skala räkorna.
  4. Lägg på sallad, en liten klick röra och ca 2 räkor på varje. Garnera med ärtskott.

Liknande recept: