Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med äppel och kanel

Minismulpaj i portionsform 0/5 (1)


Ingredienser

ca 6 port.

8-10 äpple

2 msk socker + 2 tsk Kockens kanel malen

100 g smält smör

2 dl vetemjöl

1 dl socker

1 dl havregryn

1 burk Kockens sesamfrön (48g)

Tillbehör

vaniljsås eller vaniljglass

Tillagning

1. Kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor. Lägg klyftorna i portionsskålar eller i en stor form. Blanda socker med kanel och strö över äpplena.

2. Blanda resterande torra ingredienser i en skål, häll det smälta smöret över och blanda till en smuldeg. Strö smuldegen över äpplena. Sätt in formen/formarna i ugnen, 200 °C, 25-30 minuter. Prova så äpplena mjuknat med hjälp av en sticka. Servera tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Sesamfrön:Sesamfrön

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: