Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Minismulpaj i portionsform

Ingredienser

ca 6 port.

8-10 äpple

2 msk socker + 2 tsk Kockens kanel malen

100 g smält smör

2 dl vetemjöl

1 dl socker

1 dl havregryn

1 burk Kockens sesamfrön (48g)

Tillbehör

vaniljsås eller vaniljglass

Instruktioner

1. Kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor. Lägg klyftorna i portionsskålar eller i en stor form. Blanda socker med kanel och strö över äpplena.

2. Blanda resterande torra ingredienser i en skål, häll det smälta smöret över och blanda till en smuldeg. Strö smuldegen över äpplena. Sätt in formen/formarna i ugnen, 200 °C, 25-30 minuter. Prova så äpplena mjuknat med hjälp av en sticka. Servera tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?