Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Plockmat till glöggminglet

Minikycklingspett med äpple


Ingredienser

13-15 st

blötlagda delade små spett

 

Marinad

2 msk pressad citronsaft

2 msk olja

1 tsk Kockens citronpeppar

½ tsk Kockens rosmarin

½ tsk Kockens timjan

½ -1 tsk Kockens chilimix

1 msk kinesisk soya

ca 500 g kycklingfiléer

salt

2 röda äpplen

smör till stekning

Tillagning

1. Blanda samman ingredienserna till marinaden i en skål. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Låt ligga i marinaden ca 20 minuter.

2. Kärna ur och skär äpplena i små bitar. Varva kyckling och äppelbitar på spetten. Bryn dem runt om i stekpanna, krydda med salt. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

3. Efterstek spetten i 225 °C i ca 10 minuter eller tills de är utan rosa inslag vid snitt.

Liknande recept: