Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Till buffén

Minikebab med bacon


Ingredienser

8 port.

Minikebab

1 ägg

500 g köttfärs

1 tsk salt

3-4 tsk Kockens kebabkrydda

1/2 tsk Kockens lökpulver

2 paket bacon á 140 g

små grillspett

 

Kryddig Salsa

200 g romantica tomater

1/2 röd paprika

1/2 gul paprika

1/4 gurka

1/2-1 hackad rödlök

 

Chilidressing

3 msk vit balsamvinäger

3 msk olja

saft av 1/2 lime

1 tsk Kockens vitlökssalt

1 tsk Kockens chili sweet

1 tsk Kockens chilipulver

1 tsk Kockens Chili Ancho

2 krm Kockens cayennepeppar

Tillagning

1. Skär alla grönsaker till salsan i mindre tärningar, tillsätt hackad lök. Blanda samman dressingen och häll över. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra ett par timmar i kyl.

2. Blanda köttfärs, ägg, kryddor och arbeta samman till en smidig färs. Stek gärna en klick färs för att smaka av om mer kryddor behöver tillsättas. Lägg spetten i kallt vatten i minst 10 minuter om de ska grillas.

3. Forma färsen till långsmala bullar och rulla en delad baconskiva om. Trä på vattenlagda spett.

4. Grilla spetten i ett par minuter på varje sida, eller stek dem runt om i panna utan spett och trä på dem efter. Dela en minikebab för att se om de är färdiga. Servera spetten med salsan.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Kebabkrydda:Selleri Senap

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan