Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Minikebab med bacon

Ingredienser

8 port.

Minikebab

1 ägg

500 g köttfärs

1 tsk salt

3-4 tsk Kockens kebabkrydda

1/2 tsk Kockens lökpulver

2 paket bacon á 140 g

små grillspett

 

Kryddig Salsa

200 g romantica tomater

1/2 röd paprika

1/2 gul paprika

1/4 gurka

1/2-1 hackad rödlök

 

Chilidressing

3 msk vit balsamvinäger

3 msk olja

saft av 1/2 lime

1 tsk Kockens vitlökssalt

1 tsk Kockens chili sweet

1 tsk Kockens chilipulver

1 tsk Kockens Chili Ancho

2 krm Kockens cayennepeppar

Instruktioner

1. Skär alla grönsaker till salsan i mindre tärningar, tillsätt hackad lök. Blanda samman dressingen och häll över. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra ett par timmar i kyl.

2. Blanda köttfärs, ägg, kryddor och arbeta samman till en smidig färs. Stek gärna en klick färs för att smaka av om mer kryddor behöver tillsättas. Lägg spetten i kallt vatten i minst 10 minuter om de ska grillas.

3. Forma färsen till långsmala bullar och rulla en delad baconskiva om. Trä på vattenlagda spett.

4. Grilla spetten i ett par minuter på varje sida, eller stek dem runt om i panna utan spett och trä på dem efter. Dela en minikebab för att se om de är färdiga. Servera spetten med salsan.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?