Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lyxig förrätt

Medelhavspajer med parma


Ingredienser

8 st

4 plattor äkta smördeg (fryst)

ägg till pensling

150 g philadelphiaost, naturell

1 tsk Kockens persillade

250 g körsbärstomater

1-2 msk olja

Kocken svartpeppar grovmalen

8-12 skivor parmaskinka

persilja

valfri sallad

Crema di Balsamico

Tillagning

Tina och dela smördegsplattorna på hälften. Kavla ut varje del något och lägg dem i en muffinsplåt eller i stadiga muffinsformar. Nagga och ställ kallt.

Rör samman philadelphiaost med kryddan.

Fördela fyllningen i degskålarna. Vispa ägget och pensla kanterna runt om. Lägg i små hela tomater, nagga dem lätt och ringla över olja. Strö över svartpeppar.

Grädda i 225 ºC, i ca 20 minuter eller tills de puffat upp och fått fin färg.

Servera pajerna ljumma tillsammans med parmaskinka. Garnera med sallad och persilja. Ringla över Crema di Balsamico.

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: