Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Lyxig förrätt

Medelhavspajer med parma


Ingredienser

8 st

4 plattor äkta smördeg (fryst)

ägg till pensling

150 g philadelphiaost, naturell

1 tsk Kockens persillade

250 g körsbärstomater

1-2 msk olja

Kocken svartpeppar grovmalen

8-12 skivor parmaskinka

persilja

valfri sallad

Crema di Balsamico

Tillagning

Tina och dela smördegsplattorna på hälften. Kavla ut varje del något och lägg dem i en muffinsplåt eller i stadiga muffinsformar. Nagga och ställ kallt.

Rör samman philadelphiaost med kryddan.

Fördela fyllningen i degskålarna. Vispa ägget och pensla kanterna runt om. Lägg i små hela tomater, nagga dem lätt och ringla över olja. Strö över svartpeppar.

Grädda i 225 ºC, i ca 20 minuter eller tills de puffat upp och fått fin färg.

Servera pajerna ljumma tillsammans med parmaskinka. Garnera med sallad och persilja. Ringla över Crema di Balsamico.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan