Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Med exotiska smaker

Ananasfylld hamburgare

0/5 (2)


Ingredienser

4 port.

2 msk Kockens Potatismjöl

½ dl vatten

500 g köttfärs

1 msk Kockens Mexican Spice Mix

½ tsk salt

2-3 inlagda jalapeño

1 burk (227 g) ananas i skivor

1 msk olja till pensling

Till servering

4 st hamburgerbröd

sallad

skivade tomater

1 dl lätt crème fraiche

1 msk senap

½ tsk salt

Tillagning

Blanda potatismjöl och vatten i en bunke. Låt stå ca 5 minuter och svälla. Hacka jalapenon. Tillsätt jalapeño, köttfärs och kryddor och arbeta till en smidig färs. Dela färsen i fyra bitar Låt ananasen rinna av. Lägg en ananasskiva i varje köttfärsbit och täck med färs. Forma till runda burgare. Pensla burgarna med olja och grilla på utegrill, i grillpanna eller i ugn ca 4 minuter/sida.

Servera de nygrillade ananasburgarna i värmda hamburgerbröd med sallad, tomat och en klick lätt crème fraiche smaksatt med senap och salt.

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan