Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Den perfekta lunchlådan

Matig sallad med kyckling


Ingredienser

4 port.

ca 1 kg kycklingben

Kockens grillkrydda Original

Sallad:

1 burk vita bönor 410 g

1 burk kidneybönor 410 g

1 tunt skivad rödlök

1 påse valfri blandsallad

4 klasar romantica tomater

Dressing:

3 msk valfri olja

1 msk vit eller röd vinäger

1-2 msk vatten

1 tsk Kockens pepparmix

1 tsk Kockens örter Provençal

Tillagning

1. Krydda kycklingbenen väl och lägg i en bakpappersklädd ugnsform. Stek dem i 200 °C i ca 30 minuter. Tänk på att köttet ska lossa lätt från benet. Låt svalna.

2. Skölj av bönorna och låt dem rinna av väl. Blanda dem med tunt skivad lök. Blanda samman dressingen och häll över bönor och lök. Strax innan man serverar eller innan man åker iväg till picknick, blanda ner salladen. Komplettera med tomaterna.

Tips! För ännu matigare alternativ tillsätt 150 g tärnad fetaost.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Pepparmix:Selleri Senap
Grillkrydda Original:Selleri

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: