Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Till midsommarbuffén

Marinerade räkor med avokado


Ingredienser

ca 8 port. buffé eller förrätt

1 kg räkor med skal

 

Dressing

ca ½ tsk krossade Kockens dillfrön

¾ dl rapsolja eller annan valfri olja

2-3 msk citronsaft

ca 2 tsk Kockens citronpeppar

Sallad

2-3 msk hackad purjolök

1 dl gröna ärtor

1 litet knippe sparris

1 avokado

Tillbehör

knäckebröd eller valfria kex.

Tillagning

1. Blanda samman dressingen och låt stå och mogna en stund.

2. Skala räkorna och blanda samman med dressingen. Låt ärtorna få ett uppkok och kyl dem genom att genast spola dem med kallt vatten.

3. Förväll sparrisen lätt i saltat vatten, men inte längre än den har sin spänst kvar. Skär i mindre bitar och blanda ner tillsammans med ärtor och purjolök.

4. Strax innan servering – blanda ner små bitar av avokado

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Citronpeppar:Selleri

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: