Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Marinerade räkor med avokado

Ingredienser

ca 8 port. buffé eller förrätt

1 kg räkor med skal

 

Dressing

ca ½ tsk krossade Kockens dillfrön

¾ dl rapsolja eller annan valfri olja

2-3 msk citronsaft

ca 2 tsk Kockens citronpeppar

Sallad

2-3 msk hackad purjolök

1 dl gröna ärtor

1 litet knippe sparris

1 avokado

Tillbehör

knäckebröd eller valfria kex.

Instruktioner

1. Blanda samman dressingen och låt stå och mogna en stund.

2. Skala räkorna och blanda samman med dressingen. Låt ärtorna få ett uppkok och kyl dem genom att genast spola dem med kallt vatten.

3. Förväll sparrisen lätt i saltat vatten, men inte längre än den har sin spänst kvar. Skär i mindre bitar och blanda ner tillsammans med ärtor och purjolök.

4. Strax innan servering – blanda ner små bitar av avokado

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?