Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Servera till grillat

Inlagda oliver &mozzarella


Ingredienser

½ kruka hackad timjan

ca 3 dl valfri olja

1 msk kinesisk soya

1-2 tsk Kockens vitlökspeppar

ev. 1 krm salt

1 burk blandade oliver med kärnor (olivmix 480 g, varav 280 g oliver)

ca 100 g grillad röd paprika

ca 60 g minimozzarella

Tillagning

Blanda samman timjan, olja och kryddor. Varva kryddolja med oliver, paprika och mozzarella i en burk. Fyll eventuellt på med mer olja tills allt är täckt.

Låt stå och marinera, gärna till nästa dag.

Servera som tilltugg, i sallader och till grillat!

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan