
Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.
Vegetariska smaker
Marinerad grönsaksbulgur
Ingredienser
4 port.
4 port. bulgur, couscous eller ris
Vatten + 1 grönsaksbuljong
Matfett till stekning
1 paprika el. ½ vardera av gul/röd
½ strimlad purjolök
150 g sugar snaps ärtor
1 förpackning röda kidneybönor (ca 380 g varav 230 g bönor)
Marinad
3 msk olja
2-3 tsk Kockens citronpeppar
300-350 g halloumiost
Tillagning
1. Tillred bulgurgrynen enligt anvisning på förpackningen med smulad buljongtärning.
2. Skär paprikan i mindre bitar och fräs tillsammans med purjolöken och de lätt förvällda sockerärtorna. Blanda samman marinaden och häll över den ljumna bulgurn. Blanda i grönsakerna.
3. Stek skivad halloumiost i någon minut på varje sida, använd gärna grilljärn för att få en fin stekyta. Servera grönsaks-bulgurn med grillad halloumi.