Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Vegetariska smaker

Marinerad grönsaksbulgur


Ingredienser

4 port.

4 port. bulgur, couscous eller ris

Vatten + 1 grönsaksbuljong

Matfett till stekning

1 paprika el. ½ vardera av gul/röd

½ strimlad purjolök

150 g sugar snaps ärtor

1 förpackning röda kidneybönor (ca 380 g varav 230 g bönor)

Marinad

3 msk olja

2-3 tsk Kockens citronpeppar

300-350 g halloumiost

Tillagning

1. Tillred bulgurgrynen enligt anvisning på förpackningen med smulad buljongtärning.

2. Skär paprikan i mindre bitar och fräs tillsammans med purjolöken och de lätt förvällda sockerärtorna. Blanda samman marinaden och häll över den ljumna bulgurn. Blanda i grönsakerna.

3. Stek skivad halloumiost i någon minut på varje sida, använd gärna grilljärn för att få en fin stekyta. Servera grönsaks-bulgurn med grillad halloumi.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Citronpeppar:Selleri

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan

Liknande recept: