Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Till midsommarbuffén

Marinerad fläskfilé

0/5 (1)


Ingredienser

(8-10 port. buffé)

1 kg fläskfilé

salt och Kockens svartpeppar grovmalen

Marinad

1 dl vatten

2 msk kalvfond

4 msk vit balsamvinäger

4 msk olja

½ tsk salt

¾ tsk Kockens pepparmix

1/2 -1 tsk Kockens örter Provençal

1 burk Kockens kapris á 78 g

½ dl hackad persilja

Tillagning

1. Putsa filén och bryn den runt om i matfettet i stekpanna. Lägg in den i ugnen i 150 °C till 70 °C innertemperatur. Krydda med salt och peppar. Rulla in i folie och låt svalna något.

2. Blanda vatten och kalvfond i en skål. Tillsätt vinäger, olja och salt. Blanda i kryddor och kapris.

3. Lägg köttet och marinaden i dubbla plastpåsar och låt marinera till nästa dag. Skiva tunt och lägg upp på fat. Skeda marinaden över köttet och strö över hackad persilja.

Skriv ut

Allergener i Kockens produkter
Pepparmix:Selleri Senap

Liknande recept:

Kockens kryddskola

Lär dig mer om alla våra kryddor i Kockens kryddskola.

Till kryddskolan