Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Marinerad fläskfilé

Ingredienser

(8-10 port. buffé)

1 kg fläskfilé

salt och Kockens svartpeppar grovmalen

Marinad

1 dl vatten

2 msk kalvfond

4 msk vit balsamvinäger

4 msk olja

½ tsk salt

¾ tsk Kockens pepparmix

1/2 -1 tsk Kockens örter Provençal

1 burk Kockens kapris á 78 g

½ dl hackad persilja

Instruktioner

1. Putsa filén och bryn den runt om i matfettet i stekpanna. Lägg in den i ugnen i 150 °C till 70 °C innertemperatur. Krydda med salt och peppar. Rulla in i folie och låt svalna något.

2. Blanda vatten och kalvfond i en skål. Tillsätt vinäger, olja och salt. Blanda i kryddor och kapris.

3. Lägg köttet och marinaden i dubbla plastpåsar och låt marinera till nästa dag. Skiva tunt och lägg upp på fat. Skeda marinaden över köttet och strö över hackad persilja.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?