Recept av: @matfashionistan

Löjromstoast med fänkål

Recept av:
@matfashionistan


Ingredienser

ca 20 stycken

2 dl smetana (syrad grädde)
1 tsk Kockens fänkålsfrön, torrostade (1/2 tsk i syrade grädden, rösten till garnityr)
5 skivor bröd (typ lingongrova)
160 g löjrom
Gräslök, hackad

Tillagning

  1. Torr-rosta fänkålsfröna i en panna på medelhög värme i ca 4 minuter (de får inte brännas) – låt svalna och mortla sedan hälften fint.
  2. Blanda samman smetana (syrad grädde) med den mortlade fänkålen och lägg i en spritspåse.
  3. Stansa rundlar av brödet (vill man kan man smörsteka/rosta brödet, men det är lika gott att inte göra det)
  4. Toppa brödrundlarna med fänkålskräm, löjrom, hackad gräslök och ett par små hela rostade fänkålsfrö på varje snitt. Redo att serveras på minglet!

Liknande recept: